Il Salamino

Nella mia famiglia di origine, per mio nonno materno, era consuetudine, quando si preparavano “le carni “ così si definiva la preparazione di salami salsicce, prosciutti ecc, preparasi il suo “Salamino”. Un salame di piccole dimensioni preparato con l’aggiunta di vino rosso     sangiovese.

Tutti i salumi di Rinascimento a Tavola vengono  prodotti con carni di suino ibrido nostrano  allevato nel territorio del Montefeltro e alimentato in modo sano, secondo l’antica tradizione contadina del nostro territorio.  La produzione è artigianale, senza l’ utilizzo di salnitro e  alcun tipo di conservanti.

Il Prodotto viene commercializzato in confezioni sottovuoto e non ,  peso netto circa 200g 

 

 

According to the ancient popular tradition in the Pesaro and Urbino area of the Marche region between late 19th and beginning 20th century, Rinascimento a Tavola offers the “Salamino”, a small salami made of pure pork meat. These pigs are reared in the wild and fed in a healthy and natural way according the ancient rural traditions of our territory. The recipe of the “Salamino” belongs to my family. After “aver fatto le carrni”, Italian popular expression for describing the moment of the preparation of sausages, hams, etc, my grandfather would make his own “Salamino” adding Sangiovese red wine to the meat.

Rinascimento a Tavola” cold meats are hand-produced according to the tradition and they do not contain saltpeter, sugars,   any other preservatives

The product is marketed in single vacuum packs of around 200 grams

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